BeerPong.bg

Регламент на Beer Pong Vabo лига 2015–16

версия 1.0

1. Лигата се провежда от месец октомври 2015 до месец май 2016.

2. Всички BeerPong.bg турнири обозначени с името на лигата участват за формирането на временната и крайната подредба на лигата и определяне на участниците в заключителния турнир на лигата (Playoff). Турнирите се провеждат по официалните правила на BeerPong.bg. Записването за участие в турнирите от Vabo лигата е 6 BGN на участник, като от тях 1 BGN се акумулира за награден фонд на заключителния турнир на лигата (Playoff).

3. Временната и крайната подредба на участниците във Vabo лигата е индивидуална. Всеки участник получава следните точки, който се добавят към текущите му:
3.1. 1 точка за всеки спечелен мач от Winners' Bracket (дясната част на схемата с двойна елиминация), без финалния мач (или мачове).
3.2. 2 точки за участие във финалния мач (или мачове).
3.3. 2 точки за спечелване на турнира при един финален мач.
3.4. 3 точки за спечелване на турнира при два финални мача.

4. При наличие на повече от един играч с едно и също количество точки, по-високо класирал се счита този, който по-късно във времето е събрал съответното количество точки.

5. В заключителния турнир на лигата (Playoff) участват (максимум) 8 отбора, които се формират по следния начин:
5.1. Първият играч във финалната подредба на Vabo лигата избира играч, с когото той иска да се състезава в заключителния турнир на лигата (Playoff), като посоченият играч трябва да е изрично съгласен да формират заедно отбор. (Посоченият играч не е задължително да е участвал в мачовете от лигата.)
5.2. Последователно следващите играчи от финалната подредба, които все още не са в състав на формиран вече отбор, по аналогичен начин формират отбори, до запълване на лимита от 8 отбора.

6. Заключителният турнир на лигата (Playoff) се провежда по турнирна схема с двойна елиминация, като стартовите места в схемата се заемат по реда на формирането на отборите (т.е. схема с т.н. "Seeded" места; или "дирижирана наредба"). Правилата в заключителния турнир на лигата (Playoff) са официалните правила за игра на BeerPong.bg.

7. Във всеки от турнирите от лигата се дават следните награди:
7.1. За отбора, класирал се на първо място — 76% от броя на участниците в турнира, закръглени до 2 броя BP.
7.2. За отбора, класирал се на второ място — 24% от броя на участниците в турнира, закръглени до 2 броя BP.
7.3. 2 броя BP за отбора, реализирал най-много вкарвания на три или повече чаши в рамките на един ход (т.н. "комбо"). Ако има 2 отбора с еднакъв такъв показател, то те получават по 1 BP. При наличие на 3 или повече такива отбора тази награда не се връчва.

8. Разпределението на наградния фонд за заключителния турнир на лигата (Playoff) е 66%, 22%, 12%, закръглени до 2 BGN, съответно за класиралите се отбори на първо, второ и трето място.