BeerPong.bg

Регламент на Диво пиво BeerPong.bg лятна серия

версия 1.0

1. Диво пиво BeerPong.bg лятна серия от турнири се провежда от месец юли 2015 до месец септември 2015 и се състои от 8 турнира, плюс заключителен турнир (Playoff).

2. Всички BeerPong.bg турнири обозначени с името на серията участват за формирането на временната и крайната подредба на серията и определяне на участниците в заключителния турнир на серията (Playoff). Турнирите се провеждат по официалните правила на BeerPong.bg, с допълнително правило, че при наличие на втори финален мач, в него отборите задължително разменят местата си на масата и реда за изпълнение на първо хвърляне. Записването за участие в турнирите от серията е 7 BGN на участник, като от тях 2 BGN се акумулират за награден фонд на заключителния турнир на серията (Playoff).

3. Временната и крайната подредба на участниците в серията е индивидуална. Всеки участник получава следните точки, който се добавят към текущите му:
3.1. 1 точка за всеки спечелен мач от Winners' Bracket (дясната част на схемата с двойна елиминация), без финалния мач (или мачове).
3.2. 2 точки за участие във финалния мач (или мачове).
3.3. 2 точки за спечелване на турнира при един финален мач.
3.4. 3 точки за спечелване на турнира при два финални мача.

4. При наличие на повече от един играч с едно и също количество точки, по-високо класирал се счита този, който по-късно във времето е събрал съответното количество точки.

5. В заключителния турнир на серията (Playoff) участват (максимум) 8 отбора, които се формират по следния начин:
5.1. Първият играч във финалната подредба на серията избира играч, с когото той иска да се състезава в заключителния турнир на серията (Playoff), като посоченият играч трябва да е изрично съгласен да формират заедно отбор. (Посоченият играч не е задължително да е участвал в мачовете от серията.)
5.2. Последователно следващите играчи от финалната подредба, които все още не са в състав на формиран вече отбор, по аналогичен начин формират отбори, до запълване на лимита от 8 отбора.

6. Заключителният турнир на серията (Playoff) се провежда по турнирна схема с двойна елиминация, като стартовите места в схемата се заемат по реда на формирането на отборите (т.е. схема с т.н. "Seeded" места; или "дирижирана наредба"). Правилата в заключителния турнир на серията (Playoff) са официалните правила за игра на BeerPong.bg, плюс допълнителното правило от т. 2.

7. Във всеки от осемте турнира от серията се дават следните награди:
7.1. За отбора, класирал се на първо място - 2 бутилки "Диво пиво", плюс 76% от броя на участниците в турнира, закръглени до 2 и намалени с 2 броя BP.
7.2. За отбора, класирал се на второ място - 2 бутилки "Диво пиво", плюс 24% от броя на участниците в турнира, закръглени до 2 и намалени с 2 броя BP.
(7.3. Награда за най-много вкарвания на три или повече чаши в рамките на един ход (т.н. "комбо") не се връчва.)

8. В заключителния турнир на серията (Playoff) се връчват следните награди:
8.1. За отбора, класирал се на първо място - 2 бутилки лимитирано издание "Диво шампионско пиво", плюс 66% от акумулирания паричен награден фонд за заключителния турнир на серията, закръглен до 2 BGN.
8.2. За отбора, класирал се на второ място - 2 бутилки лимитирано издание "Диво шампионско пиво", плюс 22% от акумулирания паричен награден фонд за заключителния турнир на серията, закръглен до 2 BGN.
8.3. За отбора, класирал се на трето място - 2 бутилки лимитирано издание "Диво шампионско пиво", плюс 12% от акумулирания паричен награден фонд за заключителния турнир на серията, закръглен до 2 BGN.
8.4. За отбора, класирал се на четвърто място - 2 бутилки лимитирано издание "Диво шампионско пиво".
(8.5. Награда за най-много вкарвания на три или повече чаши в рамките на един ход (т.н. "комбо") не се връчва.)